2014. május 30., péntek

Modellügynökség átverés

Modellügynökség átverés


Sajnos vagy nem sajnos, sok modellügynökség azért jött létre, hogy lehúzza a modell-jelölteket. Hogy hogyan? Egyszerűen. Jelentkezik a modell, majd pedig közlik vele, hogy nem jó a portfoliója, csak azt tudják elfogadni, amit náluk csináltat. A náluk csináltatott portfolió azonban súlyos tíz- vagy százezrekbe kerül. Az ügynökségek ígérnek fűt-fát, hogy ha megcsináltatja a portfoliót, akkor lesz munkája, de ez nem igaz: minden esetben a megrendelő dönti el, hogy kivel akar dolgozni
Természetesen fontos egy jó induló képanyag, de nem minden, nem érdemes súlyos százezreket kiadni érte. Ha valaki tehetséges, a portfolió anyaga folyamatosan fog bővülni idővel!

A csaló ügynökségek ígérnek mindent, hogy lesz a modellnek munkája, de nem lesz: ezek az ügynökségek azért jöttek létre, hogy lehúzzák az embert, nem azért, hogy munkát adjanak. Az aláírt szerződések általában megtámadhatatlanok, így nem lehet mit tenni, futhatunk a pénzünk után.

Érdemes inkább (egy nagyon jó) független fotóssal  kezdő portfoliót összeállítani, akinek a munkáját a jobb ügynökségek elfogadják. Amelyik pedig nem, azzal nem szabad foglalkozni.

2014. május 21., szerda

Legjobb statiszta ügynökség

Legjobb statiszta ügynökség - Létezik?



Sokan kérdezik, hogy melyek a legjobb statiszta ügynökségek. Erre nehéz válaszolni, hiszen mindegyik ügynökség más-más karaktereket keres, vagy pedig a megrendelő válogatja, hogy egy adott produkcióhoz milyen emberekre van szükség. Ezért is nem lehet mondani, hogy mi a legjobb ügynökség, valószínűleg kinek ez, kinek az fekszik a legjobban. Egy a fontos: túlságosan nagy regisztrációs díjat sose fizessünk, mert lehet, hogy az ügynökség nem ad munkát. Érdemes minél több helyre elmenni regisztrálni, hiszen úgy annál több esélyünk lesz arra, hogy kapjunk valamilyen munkát.

2014. május 17., szombat

Statiszta regisztráció

Statiszta regisztráció - Statisztálnék, hogyan kell?


Statisztaként regisztrálni nem bonyolult dolog. Lehet személyesen és online is, ezt ügynöksége válogatja, hogy melyik mód számukra a kényelmesebb. Az ügynökségek weboldalain tudsz tájékozódni arról, hogy milyen módon lehet regisztrálni hozzájuk. Ha online, akkor a weboldalon keresztül az adataid megadásával, és képek feltöltésével tudod ezt megtenni. Ha személyesen, akkor pedig a megadott időben odamész, viszel magaddal TAJ és adókártyát, és kész. Készítenek a regisztrációkor pár fotót esetleg videót rólad, kitöltesz egy kérdőívet, és szólnak, ha van számodra megfelelő munka.

A regisztrációkért sokszor regisztrációs díjat is kérnek, mindig érdeklődj utána előre, hogy az általad kiválasztott cégeknél kérnek-e vagy sem. 

2014. május 15., csütörtök

Unique Illusion Model Management

Unique Illusion Model Management

Profilja: modellügynökség

Cím: Budapest, 12. kerület, Krisztina körút 7.
Telefonszám: +36303576240 (Kompa Noémi)
Facebook: -
E-mail cím: info@ui.hu
Regisztrációs díj: ?


2000 óta működő modellügynökség. A Unique Illusion úgynevezett personal managementtel foglalkozik, azaz személyes menedzsmenttel, egyénre szabott közvetítéssel. Lányokat 13-24 éves kor között 170 centis magasságtól, fiúkat 17-25 éves korig, 180 centis magasságtól várnak.

2014. május 7., szerda

Statiszta tapsolás

 Statiszta tapsolás


Van olyan statiszta feladat, amely során közönséget kell alakítani. Showműsorok, vetélkedők, élő adások során kell tapsolni. Általában van egy „tapsoltató ember”, aki azért felel, hogy a közönség soraiban ülő statiszták a megfelelő időben és intenzitással tapsoljanak, hurrogjanak vagy örüljenek.

A tapsolós munkákért általában kevesebbet fizetnek, mintha valaki egy filmben dolgozna vagy mondjuk egy reklámban. 

2014. május 3., szombat

Statiszta órabér

Mennyi a statiszták órabére?


Gyakran kérdezik, hogy a statisztáknak mennyi az órabére. Nos, ők nem órabérben dolgoznak, hanem napidíjért. A napidíj összege fix, és szinte mindig 12 órás munkára vonatkozik. Ha annál rövidebb a munkaidő, azt általában előre jelzik a casting ügynökségek. Túlóra mindig 12 óra után számít csak. Jelenleg a sima statiszta napidíja 7-8 ezer forint átlagosan, amiből kiszámolható, hogy az órabér kb. 583-666 forint körül mozog, de ennél természetesen több és kevesebb is lehet.